Existuje obrovské množstvo druhov olejov – jedlé, esenciálne aj technické, atď. Ale ako si vybrať ten najlepší pre Vaše nechty? Ktorý spevní a vyživí Vaše nechty? Poďme sa na to pozrieť.

Nechtový olej hydratuje nechty tým, že preniká do keratínových vrstiev, z ktorých sa nechty skladajú. Nie všetky oleje sú si však rovné. Na tento účel je potrebné vybrať oleje, ktoré majú dostatočne malé molekuly, aby skutočne prenikli do nechtovej platničky.

Oleje s veľkými molekulami, ako napr. slnečnicový, alebo  olivový, sú síce skvelé v kuchyni, ale v kozmetike nie sú veľmi účinné, pretože len sedia na povrchu nechtov a pokožky a vôbec sa nevstrebú.

nail anatomy

Jojobový olej je momentálne jeden z najlepších olejov na kozmetické účely. Z chemického hľadiska je to tekutý vosk, ktorý má takmer identické zloženie ako prirodzený ľudský maz. Z tohto dôvodu ho naše telo najjednoduchšie dokáže vstrebať a dokáže najjednoduchšie preniknúť do nechtovej platničky. Ak Váš nechtový olej neobsahuje jojobový olej ako jednu z hlavných zložiek, len mrháte svojimi prostriedkami.

Kokosový olej je ďalší veľmi obľúbený olej využívaný na kozmetické účely. Aj tento olej má veľmi maličké molekuly, takže sa ľahko vstrebáva do pokožky aj nechtov. Je veľmi ľahký, nezanecháva mastný pocit a je výnimočne hydratačný. Z tohto dôvodu je skvelým pomocníkom v boji proti záderom a suchej kožičke.

coconut oil
apricot oil

Olej z marhuľových jadier je ďalší ľahký olej, ktorý nezanecháva mastný pocit. Navyše je veľmi hydratačnýbohatý na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny E, K a množstvo rôznych antioxidantov. Vďaka svojmu zloženiu posilňuje nechty, zlepšuje elasticitu pokožky a zjemňuje suchú pokožku.

Olej s vitamínom E je bohatý na antioxidanty, preto je vhodný pre slabé a lámavé nechty. Je tiež veľmi hydratačný, takže pomáha predchádzať záderom a lieči suchú pokožku.

Zmes týchto olejov môže byť obohatená aj o rôzne esenciálne oleje, ktoré umocnia účinky týchto základných olejov, prípadne pridajú aj ďalšie blahodarné účinky.

vitamin e oil

Tip

Vyskúšajte nechtové oleje z našej širokej ponuky, aby boli Vaše nechty hydratované a nelámali sa.

Nezabudnite však svoj nechtový olej pravidelne používať. S našimi nechtovými olejmi uvidíte prvé výsledky už po niekoľkých dňoch – Vaše nechty budú pevnejšie, flexibilnejšie, nebudú sa štiepiť ani lámať.

 

Prajeme Vám príjemné lakovanie.