colour lover cosmetics

6 krokov k dokonalej manikúre v pohodlí domova

15 júna, 2021 0 Od CLC SK

Ak ste nováčik vo svete manikúry, môže sa zdať náročné sa zorientovať v správnej postupnosti krokov pri aplikácii jednotlivých produktov. Preto sme Vám pripravili tento prehľad, aby ste vždy dosiahli profesionálne výsledky ľahko a rýchlo v pohodlí domova.

Krok 1: Príprava

Pred začatím akejkoľvek manikúry venujte pozornosť príprave nechtov. Odstráňte predchádzajúcu manikúru, ak ste nejakú mali, následne nechty skráťte podľa Vašej preferencie a zatlačte nechtovú kožičku.

Krok 2: Základný lak (Base coat)

Ako aj názov napovedá, prvá vrstva je základ. Základný lak ochraňuje Vaše nechty a pomáha farebnému laku lepšie priľnúť na nechtové lôžko. V závislosti od konkrétnej receptúry môže nechty aj vyživovať. Táto vrstva síce nie je väčšinou ničím senzačná, nepreskakujte ju. Vaše nechty sa Vám poďakujú a Vaša manikúra vydrží dlhšie.

Tip

Použite náš Grip & treat vitamin base coat podkladový lak na nechty, ktorý kombinuje účinné ošetrenie nechtov s dlhotrvajúcimi vlastnosťami pre úžasné výsledky a zdravé nechty.

Krok 3: Farebný lak (nail polish)

Po aplikácii základného laku nasleduje aplikácia Vášho vybraného farebného laku na nechty. To je tá vrstva, na ktorú sa väčšinou tešíme. Môžete si vybrať z tisícov farieb a rôznych efektov, Vaše možnosti sú doslova nekonečné. V závislosti od formulácie daného farebného laku na nechty môžete potrebovať jednu, prípadne niekoľko vrstiev, aby ste dosiahli požadovanú úroveň sýtosti farby. Každú vrstvu nechajte vždy poriadne zaschnúť, aby sa Vám nevytvorili bublinky.

Krok 4: Ozdobný lak na nechty (topper)

Ozdobné laky na nechty majú zvyčajne iba rôzne efekty bez možnosti dosiahnutia plného krytia. Toppery sú veľmi všestranné a premenia „nudný“ lak na nechty na úžasnú manikúru, z ktorej nebudete vedieť strhnúť zrak. Ak chcete doplniť zaujímavý efekt na svoje nechty, najjednoduchšie je použitie práve topperu, ktorý sa v takom prípade aplikuje ako ďalšia vrstva na farebný lak na nechty. Môžu byť flitrové, holografické, magnetické, atď. Môžete ich prípadne použiť aj samostatne bez farebného podkladu, kreativite sa medze nekladú.

Tip

Vyberte si z našej širokej škály jedinečných lakov na nechty pre Vašu ďalšiu veselú a zdravú manikúru.

 Krok 5: Vrchný lak na nechty resp. Nadlak (Top coat)

Vrchný lak na nechty resp. nadlak slúži na zakončenie manikúry, pretože ochráni farebný lak pred odermi a olupovaním, čím predĺži trvácnosť manikúry. Tento krok rovnako určite nepreskakujte a určite zaznamenáte oveľa lepšiu výdrž Vašej manikúry.

Tip

Vyberte si z našich rýchloschnúcich a dlhotrvajúcich vrchných lakov. Ponúkame matný vrchný lak alebo vrchný lak s vysokým leskom podľa Vášho vkusu.

Krok 6: Nechtový olej alebo krém

Nezabudnite manikúru zakončiť aj starostlivosťou o nechtovú kožičku tým, že ju budete hydratovať nechtovým krémom alebo olejčekom. Nechty budú vyživené a svoju manikúru posuniete na novú úroveň.

Tip

Vyberte si z našej širokej škály nechtových olejov, aby boli Vaše nechty hydratované a zdravé.

Dodržiavate túto postupnosť pri lakovaní nechtov? Dajte nám vedieť v komentári.

Prajeme Vám príjemné lakovanie.