colour lover cosmetics

3 tipy na ochranu nechtovej kožičky pri lakovaní

8 júna, 2021 0 Od CLC SK

Ak nemáte dostatočné skúsenosti alebo pevnú ruku, veľmi ľahko môžete pri lakovaní nechtov nafarbiť nielen nechtové lôžko, ale aj kožu okolo nechtov. Je to zväčša nežiadúce, pretože nechty potom pôsobia neupravene a neprofesionálne. Prinášame Vám preto 3 tipy, ako si pri najbližšom lakovaní kožu okolo nechtov ochrániť, aby ste dosiahli profesionálne výsledky v pohodlí domova.

colour lover cosmetics

Ak nemáte nič iné po ruke, vyskúšajte si okolo nechtov nalepiť lepiacu pásku. Odstrihnite si malé kúsky lepiace pásky, niekoľkokrát ich nalepte na chrbát ruky, aby ste odstránili prebytočné lepidlo, a potom si nechty jemne oblepte. Odstránenie nadbytočného lepidla pomôže predísť diskomfortu pri odlepovaní. Nechty si nalakujte ako vždy predtým, a akýkoľvek prebytok, ktorý by sa chcel dostať na kožu ostane na lepiacej páske, ktorú jednoducho odlepíte. Ľahké, lacné, dostupné a veľmi účinné riešenie.

Ak je pre Vás aplikácia lepiacej pásky zbytočne komplikovaná, siahnite po olejčeku, kréme alebo vazelíne, ktoré si jemne v malom množstve natrite na kožičku okolo nechtov. Pozor nie na nechty, iba na kožu! Je v podstate jedno aký olejček alebo krém to bude, ak si však vyberiete nechtový olej alebo krém, počas lakovania nechtov si súčasne vyživíte aj kožu a nechty budú krajšie a zdravšie. Olej, krém alebo vazelína na koži spôsobia, že nadbytočný lak na nechty sa na kožu nenalepí a budete ho vedieť veľmi jednoducho zotrieť vatovou tyčinkou alebo kúskom vreckovky.

Tip

Vyberte si z našej širokej škály nechtových olejov, aby boli Vaše nechty hydratované a zdravé.

colour lover cosmetics
colour lover cosmetics

Ak Vám nevyhovujú prvé dve možnosti, vyskúšajte si na kožu okolo nechtov naniesť tekutý latex. Nanáša sa zvyčajne štetčekom, je potrebné ho nechať úplne zaschnúť pred nanášaním laku na nechty. Následne ho odlepíte pinzetou ešte počas toho ako je lak na nechty mokrý a ostane Vám na nechtoch krásna manikúra. 

Aké sú Vaše tipy na ochranu kože pri lakovaní nechtov? Dajte nám vedieť v komentári.

Prajeme Vám príjemné lakovanie.