colour lover cosmetics

Sprievodca efektmi lakov na nechty 2. časť

26 mája, 2021 0 Od CLC SK

Tento týždeň vás budeme sprevádzať ďalšími efektami lakov na nechty, takže poďme hneď na to.

colour lover cosmetics

Perlový

Perlový lak na nechty je typ shimmerového (trblietavého) efektu, ktorý sa dosahuj hlavne farbami pripomínajúcimi skutočné perly. Čiže najčastejšie sú biele, sivobiele, svetloružové atď.

Metalický

Metalický lak na nechty je vyrobený z jemnejšieho shimmeru (trblietok), ktorý vytvára efekt vysokého lesku a pripomína rôzne kovy, napríklad zlato alebo striebro. Je veľmi pravdepodobné, že metalický lak Vám zanechá stopy po aplikácii štetčekom, preto sa odporúča opatrné nanášanie.

colour lover cosmetics
colour lover cosmetics

Chrómový

Chrómový lak na nechty má ešte jemnejší shimmer, ktoré vytvára známy zrkadlový efekt. Môže vyzerať takmer ako tekutý kov a tento efekt sa väčšinou dosahuje vtieraním chrómových práškov na nalakované nechty, čo zabraňuje vytváraniu stôp pri nanášaní štetcom.

Flitre

Flitrové laky sú zvyčajne číre alebo môžu byť súčasťou želé alebo crelly lakoch. Obsahujú flitre, ktoré sú zvyčajne vyrobené z tenkej plastovej fólie a majú rôzne tvary, veľkosti a farby. Flitrové laky sú tiež známe tým, že sa ťažšie odstraňujú, preto si pripravte čas a trpezlivosť.

colour lover cosmetics
colour lover cosmetics

Holografické

Holografický lak na nechty obsahuje špeciálne častice, ktoré vytvárajú dúhy, keď odrážajú priame alebo slnečné svetlo. Podľa toho, koľko holografických častíc je v danom laku, môžete mať rozptýlený efekt, ktorý je tvorený menším počtom holografických častíc. Alebo môžete mať lineárny efekt pomocou väčšieho množstva holografických častíc, ktoré vytvárajú na Vašich nechtoch dúhové línie. Holografické laky sa všeobecne ľahšie odstraňujú ako flitrové.

Iridescentné

Lak na nechty s iridescentným efektom zvyčajne obsahuje častice, ktoré sú priesvitné alebo biele a menia farby. Môžete pozorovať postupné zmeny farieb pri zmene uhla pohľadu. Mydlové bubliny sú skvelým príkladom iridescentného efektu.

colour lover cosmetics

Duochrómový

Duochrómový lak na nechty má zvyčajne určitú základnú farbu a v závislosti od zmeny uhla pohľadu môžete vidieť inú farbu. Napríklad modrý lak, ktorý pri pohybe prstov zmení farbu na fialovú.

Multichrómové

Multichrómové laky na nechty sú vylepšením duochrómových. Multichrómové laky majú tiež určitú základnú farbu, ale ponúkajú dve alebo viac ďalších farieb so zmenou uhla pohľadu. Napríklad môžete mať modrý lak, ktorý zmení farbu na fialovú a zelenú, možno aj zlatú.

colour lover cosmetics

Vyskúšali ste už lak na nechty s niektorým z týchto efektov? Ktorý je váš najobľúbenejší?

Prajeme Vám príjemné lakovanie.