colour lover cosmetics

Sprievodca efektmi lakov na nechty 1. časť

18 mája, 2021 0 Od CLC SK

Nanášanie rôznych lakov na nechty je také fascinujúce, však? Existuje toľko farieb a efektov lakov na nechty, že možnosti sú nekonečné, tak aby zodpovedali Vašej nálade alebo Vášmu outfitu. Avšak môže sa tiež zdať nemožné vyznať sa vo všetkých označeniach rôznych efektov. Preto sme pre Vás pripravili sprievodcu rôznymi efektami lakov na nechty, aby sme Vám pomohli pri výbere Vašich nových lakov na nechty.

colour lover cosmetics

Krémový

Krémové laky sú pre väčšinu z nás štandardom. Je to iba prostá farba vo fľaštičke, nemá žiadne ďalšie vylepšenia ani efekty. Krémový lak na nechty je zvyčajne lesklý a býva pomerne dobre pigmentovaný, aby prekryl nechty v 1-2 vrstvách.

Želé (Jelly)

Želé lak na nechty je jedinečný tým, že je takmer priesvitný. Je veľmi priehľadný, ponúka veľmi minimálne krytie a má skôr farebný nádych. Zvyčajne sa používa v kombinácii s trblietkami alebo flitrami, ktoré pri vrstvení vytvárajú veľmi zaujímavý efekt na nechtoch.

colour lover cosmetics
colour lover cosmetics

Crelly

Názov crelly je skratkou pre krémovo-želé (cream-jelly), takže je niekde medzi krémovým a želé lakom na nechty. Nie je priesvitný, ale nie je úplne nepriehľadný v 1-2 vrstvách. Pri želé lakoch by ste všeobecne nemali byť schopní dosiahnuť plné krytie, pri crelly by ste mohli dosiahnuť úplnú alebo takmer úplnú nepriehľadnosť niekoľkými vrstvami, zvyčajne najmenej 3 – 4. Môže byť tiež kombinovaný s rôznymi flitrami a trblietkami a vytvárať tak zaujímavé efekty.

Lesklý

Lesklý lak na nechty odráža svetlo. Je to štandard pre väčšinu z nás a väčšina lakov je formulovaná tak, aby mala po zaschnutí lesklý povrch. Dodatočný lesk dodáte nanesením lesklého vrchného laku na nechty, čo zabezpečí aj dlhšiu životnosť Vašej manikúry.

colour lover cosmetics
colour lover cosmetics

Matný

Matný lak na nechty neodráža žiadne svetlo. Môže to byť lak na nechty, ktorý sám o sebe zaschne matný, alebo ľubovoľný lak na nechty premeníte na matný pridaním zmatňujúceho vrchného laku. Matný povrch zvyčajne nevydrží veľmi dlho, pretože pri každodennom nosení sa Vám na nechty dostane mastnota, ale svoj matný vrchný lak môžete vždy znova naniesť, aby bola Vaša manikúra čo najmatnejšia.

Saténový alebo semišový

Saténový alebo semišový efekt je niekde medzi lesklým a matným. Má trochu lesku, ale neodráža svetlo ako lesklý lak na nechty a tiež nie je úplne matný.

colour lover cosmetics

Textúrovaný

Textúrovaný lak na nechty nezanecháva na nechtoch hladký farebný film, pôsobí skôr zrnito a pieskovo. Textúrované laky na nechty sú zvyčajne veľmi trblietavé a dajú sa vyhladiť pomocou vrchného laku. Stojí však za zmienku, že ich odstránenie môže byť trochu zložitejšie.

Shimmer (trblietavý)

Lak na nechty so shimmerom obsahuje pigmenty s malými čiastočkami, ktoré odrážajú svetlo. Jednotlivé čiastočky sú zvyčajne väčšie ako pri metalických alebo chrómových lakoch, takže ich je lepšie vidieť. V kombinácii so želé alebo crelly lakom môže vzniknúť krásny efekt.

colour lover cosmetics

V časti 2 a časti 3 Vás čaká ešte oveľa viac efektov lakov na nechty, takže nás sledujte, aby Vám neunikli.

Prajeme Vám príjemné lakovanie.